CENTRUL MEDICAL SAMUS vă oferă urmatoarele servicii:

 

  • evaluare clinică şi psihodiagnostic- aplicarea probelor psihologice (teste, scale)  şi a interviurilor structurate şi semi-structurate, care îndeplinesc criterii psihometrice standard (ex.: evaluarea stării de sănătate mintală, evaluare cognitivă, neuropsihică, comportamentală, subiectiv emoţională, a personalităţii, investigarea şi psihodiagnosticul tulburărilor psihice, etc.)

  • consiliere psihologică- este o intervenţie psihologică în scopul prevenţiei şi remiterii problemelor emoţionale, cognitive şi de comportament şi de asemenea în scopul optimizării, autocunoaşterii şi dezvoltării personale şi optimizarea proceselor de cuplu, familie, grup

  • psihoterapie – se adresează atât adulţilor cât şi copiilor şi adolescenţilor. Este intervenţia psihologică, realizată ştiinţific, în scopul modificării factorilor psihologici implicaţi în tulburările psihice, psihosomatice şi în tulburările somatice, cât şi în situaţiile de risc. Se poate realiza individual, în grup, în cuplu sau familie.

  • grupuri de suport- sunt şedinţe realizate în grupuri de maxim 10 persoane, care au parcurs procesul terapeutic şi se află în faza de menţinere a achiziţiilor (cognitive şi/sau comportamentale) din timpul terapiei 

WEBSITE PERSONAL psih. Dana Maria Fernea: www.psihologdanafernea.ro

WEBSITE PERSONAL psih. Raluca Maria Rotar: www.despreoameni.ro

Psihologul se deosebeşte de psihiatru prin aceea că oferă clientului său posibilitatea de a lucra cu sine însuşi, fără medicaţie, îl ajută să se cunoască mai bine şi să acţioneze constructiv în vederea schimbării. Tratamentul psihiatric insă, dublat de psihoterapie, este statistic mai eficient, clientul ajungând “să se facă bine”, nu doar “să se simtă mai bine”. Psihologul lucrează cu gândurile şi comportamentele clientului, atât timp cât acestea îi afectează viaţa de zi cu zi, în mai multe sfere de activitate. Aceste gânduri şi comportamente sunt identificate printr-o evaluare clinică, iar apoi prin consiliere sau psihoterapie, se va modela schimbarea. Tehnicile folosite sunt testate în studii şi dau rezultatele cele mai bune. Clientul este implicat activ în redevenirea sa.

Samusmed - toate drepturile rezervate. Samusmed.ro